Projekt Omsorgsväskan

Projekt omsorgsväskan


Under 2020 organiserade vi 500 omsorgsväskor som vi fyllde med sådant våra systrar och syskon i hemlöshet behöver för att bättre kunna undvika den rådande COVID-19 smittan. Väskorna distribuerades via samarbetsorganisationer runt om i landet och av oss själva genom utdelning varje vecka på Medborgarplatsen i Stockholm.


Väskorna delades bland annat ut i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Visby, och innehöll bland annat handdesinfektion, munskydd, schampo, trosor, badbiljetter, vattenflaska, och handduk.


Projektet har varit mycket uppskattat av våra systrar och syskon, och vi kommer fortsätta utveckla arbetet under 2021.

Om projektet

Omsorgsväskorna möjliggjordes med medel från statsbidrag, egna insamlade medel, Barnängen, Beautykollektivet, Coop, MENSEN och Lager 157. Tack!

Utsatthet är inte ett livsval 

Att leva #utanskyddsnät med drogproblematik, prostitution, hemlöshet och ekonomisk utsatthet är inte ett livsstilsval. I pandemin läggs ett par lager till av fara på en redan utsatt situation.

 

Både före och nu under krisen kring COVID-19 är hemlösa utan tvekan den mest utsatta gruppen. Det är dessutom inte COVID-19 som slår hårdast mot hemlösa, det är samhällets, politikernas och omvärldens underlåtenhet att göra något.


Vi kan ge ett stöd både rent praktiskt med väskorna, men också på ett mänskligt plan som är viktigt. Att vi delar erfarenheter med våra systrar och syskon som tar emot väskorna ger oss en trovärdighet som är omöjlig att uppnå på annat vis.